Na een heerlijke vakantie in Nieuw-Zeeland, verloren we ons hart aan Oceanië. Een prachtig werelddeel, waarin bijzondere culturen samengaan met een werkelijk schitterende natuur. De keus voor de volgende bestemming was dan ook niet moeilijk. We kozen voor Australie! Omdat het de vorige keer zo goed was bevallen, kozen we er ook nu weer voor om te gaan backpacken. We zijn nog geen heel ervaren backpackers, maar Australie staat bekend als een prima toegankelijk land wat dat betreft. We besloten dan ook om niet deel te nemen aan een georganiseerde reis, maar onze eigen reis uit te stippelen. Een avontuurlijk plan, wat wel wat voorbereiding vereiste.

Om de vakantie zo soepel mogelijk te laten verlopen, was er nog wel het één en ander te doen, voor vertrek uit Nederland. We houden ervan om al maanden van te voren voorbereidingen te treffen, we genieten van de voorpret.

We verslonden alle reisgidsen die we konden vinden en stelden een lijstje op met alle plekken die we zeker wilden bezoeken. Aan de hand daarvan maakten we een routebeschrijving, met daarbij alle mooie idyllische plekjes waar we wilden overnachten. Ook spraken we veel met vrienden die al eens naar Australie waren geweest. Zij kwamen met goede tips, waar wij nog niet aan gedacht hadden.

Uiteraard waren er ook nog wat zaken die aangeschaft moesten worden. De rugzakken hadden we de vorige keer geleend, graag wilden we onze eigen exemplaren aanschaffen. Dus op naar een outdoor-winkel, waar we na een prima advies de door ons gewenste backpacks kochten. We wilden veel gaan wandelen, dus kochten we ook een paar stevige wandelschoenen.

Na een gedegen voorbereiding was eindelijk de dag van ons vertrek uit Nederland aangebroken! De wekker ging al vroeg, om 04:30 uur. Altijd bijzonder om op dat tijdstip op te staan en te weten dat het nu écht eindelijk zover is! Rustig gingen we nog even douchen, om na een kop koffie nog snel even alle handbagage te checken. Voor de zekerheid nog even kijken of de benodigde documenten er allemaal inzaten. Alles was prima in orde, wat ons betreft konden we gaan!

Na een goed ontbijt gingen we dan ook met de auto op weg naar Schiphol. Via kennissen hadden we al eerder de website van Parkago.com leren kennen.
Deze site vergelijkt en beoordeelt parkeerbedrijven. Alle bedrijven zijn betrouwbaar, goed beveiligd en 24/7 geopend. Erg fijn om daar onze auto 4 weken lang te kunnen neerzetten. Groot voordeel is ook dat je bij elk parkeerbedrijf gebruik kunt maken van een shuttlebus, die je snel met bagage en al naar Schiphol brengt. Parkeer je auto voordelig op Smart Parking P3. Erg makkelijk te vinden, het is het grote parkeerterrein waar je uitkomst als je de borden lang parkeren Schiphol volgt vanaf de snelweg.

Gelukkig was er geen file, dus we arriveerden mooi op tijd op Smart Parking P3. Met een shuttlebusje dat om de paar minuten heen en weer reed, werden we naar Schiphol gebracht, ideaal! De humoristische buschauffeur wist mijn lichtelijke vliegangst alweer wat te relativeren. Er kwamen meer mensen om bij busongelukken dan met een vliegtuig…
Onze vakanties beginnen wat ons betreft al op het vliegveld, er is daar genoeg te zien. Na te hebben ingecheckt zijn we langs wat winkels geslenterd en hebben we wat eten ingeslagen voor in het vliegtuig. Al snel was het tijd ons te melden bij de gate. Na een laatste controle liepen we de slurf in, zochten onze plekken op en maakten we het onszelf zo comfortabel mogelijk. Op naar Australie!