Werken in Australië

Van plan om te werken tijdens je backpack avontuur in Australië om wat extra centjes bij te verdienen? Het verschilt per land of dit is toegestaan. In Australië heb je wel de mogelijkheid om te werken tijdens je reis.  
We informeren je graag over een Working Holiday Visum, tips om snel een baan te vinden, belastingen, de combinatie van reizen en werken in Australië en het verlengen van je visum.

Working Holiday Visum

Als je gaat backpacken in Australië mag je werken om extra geld te verdienen. Zo heb jij snel wat bij elkaar gespaard om gave activiteiten te gaan doen, zoals skydiven of surfen. Met een Working Holiday Visum is het toegestaan om maximaal 6 aaneengesloten maanden bij eenzelfde bedrijf te werken. Mocht je nog langer en meer willen werken in Australië, dan zul je een ander baantje moeten zoeken. Het gemiddelde salaris voor een backpacker ligt tussen de 400 en 700 AUD per week. Een Australisch Working Holiday Visum is geldig voor 1 jaar, maar je hebt de mogelijkheid om een tweede jaarvisum aan te vragen.

Hoe vind je snel een baan?

Een baan vinden in Australië is lang niet altijd even makkelijk wanneer je als backpacker tijdelijk in het land bent of misschien zelfs maar een paar weken of dagen in een stad wilt verblijven. Het is dan ook aan te raden om bij het zoeken van een baantje voor een iets langere tijd een vaste verblijfplaats te kiezen. Hierbij zijn grote steden of boerderijen een goede optie. Onze startpakketten helpen je op weg bij het vinden van een leuke baan. Het startpakket zorgt voor een fijne aankomst in Australië en helpt je gedurende het hele jaar bij het vinden van een baan.

Om werk te vinden in Australië is een goede beheersing van de Engelse taal natuurlijk ontzettend belangrijk. Mocht je twijfelen over je taalniveau en kennis, dan kun je er altijd over nadenken om een Engelse taalcursus in Australië te volgen. Kijk eens naar de mogelijkheden via Information Planet. Deze organisatie is specialist in het aanbieden van taalcursussen en heeft een eigen kantoor in Australië. Samen met jou kijken ze naar de best passende oplossing voor jouw reis! Naast werken in Australië, kun je er ook voor kiezen om Au Pair in Australië te worden. Hiervoor biedt Travel Active meerdere opties en mogelijkheden aan. Deze organisatie heeft jarenlange ervaring in het organiseren van Au Pair programma’s.

Belasting terugvragen in Australië

Als je gaat werken in Australië betaal je belasting over je inkomen. Voordat je begint met werken, ben je verplicht om een Tax File Number (TFN) aan te vragen. Dit is vergelijkbaar met je Nederlandse sofinummer. Je kunt de aanvraag eenvoudig doen op www.ato.gov.au. Boek je één van de startpakketten, dan helpen wij je op locatie met je aanvraag. Let op: je kunt dit nummer pas aanvragen als je daadwerkelijk in Australië bent!

Backpackers betalen 32,5% belasting over hun inkomen. Gelukkig is het voor veel backpackers mogelijk om (een deel van) deze belasting terug te vragen. Je kunt je belasting terugvragen wanneer je weer naar huis gaat of gelijktijdig met de Australiërs die dit vanaf juni terug kunnen vragen. Heb je hulp nodig bij je aanvraag, dan helpt onze partner op locatie daar graag bij. Je betaalt dan een kleine vergoeding in een vast bedrag óf een percentage van je teruggave. In ieder geval weet je dan zeker dat je aanvraag goed gaat, én het scheelt je weer tijd die je kunt gebruiken om mooie dingen te zien en te ondernemen. Regel eenvoudig je belastingteruggave via TaxBack.

Taxback Australië

Combineer reizen en werken in Australië

Altijd al gedroomd van een reis waarbij je al werkend van stad naar stad reist? Via een van onze partners kun je gaan werven voor het goede doelAls werver voor het goede doel schrijf je donateurs in voor goede doelen organisaties zoals Het Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen en het Wereld Natuur Fonds.

Je komt te werken in de bruisende winkelcentra van Australië, je bepaalt zelf hoe hoog je salaris is en als je ervaring hebt als werver, dan betalen zij in het geheel jouw (retour)vlucht.

In het begin zal je werken vanuit een grote stad zoals Brisbane of Sydney. Vervolgens bestaat de mogelijkheid om al reizend te werken in Australië. Je gooit je tentje achterin de auto en werkt iedere week in een ander dorp. Zo maak je een road trip waarbij je geen geld uitgeeft, maar waarbij je geld spaart! Bovendien maak jij op deze manier het verschil in de wereld! Meer informatie over werven in Australië vind je hier.

Visum verlengen tijdens het backpacken in Australië?

Een Australisch Working Holiday Visum is geldig voor 1 jaar, maar je hebt de mogelijkheid om deze te verlengen naar een tweede jaarvisum, wanneer je langer wilt backpacken. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden. Eén van de voorwaarden is dat je minimaal 3 maanden gewerkt moet hebben voor een regionaal bedrijf. Denk hierbij aan fruit plukken of werken op een boerderij. Voordat je hieraan begint is het wel belangrijk dat je controleert of het bedrijf aan de eisen voldoet, zodat je zeker weet dat je na deze 3 maanden in aanmerking komt voor een tweede Working Holiday Visum. Kijk hiervoor op de website van de overheid: www.border.gov.au.