Backpacken. Een ervaring die niemand je af kan nemen. Je hebt al een idee naar welk land je wilt gaan en misschien is zelfs het ticket al geboekt, maar hoe goed ben jij in sparen? Als je van plan bent om te reizen is het handig om van te voren een bedrag opzij te zetten. Back to basic dus. Om je op op weg te helpen, zijn hieronder een aantal bespaartips uitgewerkt.

Doel vaststellen

Begin met het stellen van een doel. Reken uit hoeveel geld je ongeveer nodig hebt om te reizen en hoeveel je daarvoor elke maand opzij moet zetten. Probeer wekelijks of maandelijks geld opzij te leggen. Met je backpackreis in gedachte gaat het sparen veel makkelijker en is het ook nog is leuk om het resultaat te zien.

Abonnement

Denk na over alle abonnementen die je hebt lopen die je helemaal niet gebruikt in het dagelijks leven. Heb jij ook een sportabonnement waar je in een jaar tijd misschien drie keer bent geweest? Zet ze op stop anders geef je alleen maar onnodig geld uit!

Kleding

Als je op reis gaat neem je natuurlijk kleding mee, maar houdt er rekening mee dat alles wat je meeneemt, ook door jou gedragen moet worden! Probeer het liefst zeven outfits mee te nemen, zodat je elke dag een andere outfit kan dragen. Mis je nu echt kleding tijdens je reis, kan je het kopen in het buitenland. In Asia is het bijvoorbeeld een stuk goedkoper om te winkelen, wie wil dat nu niet?

Meer werken

Als je in de gelegenheid bent om meer te kunnen werken, doe het! Om niet alle zaterdagen te hoeven werken is een flexibel contract misschien wel wat voor jou. Een eenvoudige manier om je online in te schrijven bij een uitzendbureau. Zij helpen je verder met het zoeken naar de geschikte baan voor jou! Kan je nu echt geen toffe baan vinden, dan kan je altijd nog je geld verdienen door een baard laten staan!