Inkomsten en Belasting in het Buitenland

Backpackers willen graag een bron van inkomsten hebben tijdens hun reis in het buitenland. Wil jij tijdens je reis in Australië of Nieuw-Zeeland ook een zakcentje bijverdienen, maar weet je niet precies hoe dit in zijn werk gaat? Wij vertellen jou hier alles over. Over je inkomsten in het buitenland moet je belasting betalen. Gelukkig is het voor veel backpackers mogelijk om (een deel van) deze belasting terugvragen. Hoe inkomsten en belasting in Australië en Nieuw-Zeeland precies werken, leggen we je op deze pagina allemaal uit.

Salaris in Australië of Nieuw-Zeeland

Tijdens je backpack avontuur in Australië of Nieuw-Zeeland is het mogelijk om te werken, hierdoor heb jij een extra inkomstenbron tijdens je reis. Het is met een Working Holiday Visum toegestaan om maximaal 6 aaneengesloten maanden bij één bedrijf te werken. Mocht je langer door willen werken, dan zul je een nieuw baantje moeten zoeken. Een Working Holiday Visum is geldig voor 1 jaar. Het gemiddelde salaris van een backpacker ligt in Australië tussen de 400 en 700 AUD per week en in Nieuw-Zeeland tussen de 400 en 600 NZD per week.

Voorwaarden:

  • Je moet tussen de 18 en 30 jaar oud zijn
  • Je moet een Nederlandse/Belgische nationaliteit hebben
  • Je paspoort moet gedurende je gehele verblijf geldig zijn
  • En ook nog drie maanden tot na je vertrek uit Nieuw-Zeeland
  • Je moet over minstens €2600,- aan reisgeld beschikken
  • Je mag maximaal 6 maanden voor dezelfde werkgever werken
  • Je voldoet aan de gestelde gezondheidseisen en hebt een goede medische verzekering

Werk vinden? Laat je een handje helpen door BackPackMe

Wij begrijpen dat het lastig is om geschikt werk te vinden in een ver land, zoals Australië of Nieuw-Zeeland. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen! Onze specialisten van BackPackMe helpen jou daar graag een handje bij. Bij het Luxe Startpakket dat BackPackMe aanbiedt zit 12 maanden persoonlijke hulp met het vinden van werk en het opstellen van een cv. Maak gebruik van trainingen, informatie en netwerken van onze partner op plaats van bestemming. Met behulp van deze partners kan jij een centje bijverdienen, wat goed van pas komt tijdens jouw backpack avontuur in Australië of Nieuw-Zeeland!

Belasting terugvragen in het buitenland

Wanneer je tijdens je backpackreis in Australië of Nieuw-Zeeland gaat werken moet je belasting betalen. Voordat je begint met werken ben je verplicht om een tax file number (TFN) aan te vragen. Dit is vergelijkbaar met je Nederlandse sofinummer. Je kunt de aanvraag eenvoudig doen op www.ato.gov.au of www.ird.govt.nz. Boek je een van de startpakketten, dan helpen wij je op locatie met je aanvraag. Let op: Je kunt je tax file number pas aanvragen als je daadwerkelijk in Australië of Nieuw-Zeeland bent!

Backpackers betalen 29% belasting over hun inkomen. Gelukkig is het voor veel backpackers mogelijk om (een deel van) deze belasting terug te vragen. Je kunt je belasting terugvragen wanneer je weer naar huis gaat of gelijktijdig met de Australiërs vanaf juni. Heb je hulp nodig bij je aanvraag, dan helpt onze partner je daar graag bij. Je betaalt daarvoor een vast bedrag, of een percentage van je teruggave. Zo hoef jij je geen zorgen te maken en weet je in ieder geval zeker dat je aanvraag goed gaat. En kan jij zonder zorgen genieten van je fantastische reis door Australië of Nieuw-Zeeland. Regel gemakkelijk je belastingteruggave via TaxBack.

Taxback Australië