Er zijn vele bestemmingen mogelijk, maar waar je nu precies moet gaan backpacken dat blijft een lastige vraag. Je kunt eigenlijk in elk land gaan backpacken en zelfs meerdere landen met elkaar combineren. Veel mensen kiezen ervoor om naar Thailand of Australië te gaan.

Parkeren op schiphol ideale oplossing

Als men op vakantie gaat denkt men niet na over wat er moet gebeuren met het huis en alle verplichtingen die doorgaan als je van huis bent. Bijvoorbeeld waar laat je je auto, wat gebeurt er met de rekeningen en hoe moet het verder als ik terug ben. Je auto kun je parkeren op schiphol. Wat je het beste met je huis kunt doen is het verhuren. Zo hoef je geen kosten te blijven te betalen wanneer je besluit om langer weg te gaan dan een paar maanden. Als je een jaar weg bent kunnen deze kosten hoog oplopen. En als je een leuk auto, huisje en misschien wel beestje hebt wil je dat natuurlijk niet zomaar opgeven.

Je auto op Schiphol zetten is zeker een goed manier om je auto veilig neer te zetten. Op Schiphol is er elke dag beveiliging aanwezig. Dus daar kun je gerust je auto neerzetten. Hoe er rekening mee dat dit 5 euro per dag kan kosten. Echter zijn er regelingen te treffen dat je langer je auto kunt parkeren voor minder geld. Daarvoor moet je wel even bellen of contact opnemen met een expert.

Begin in Lille

Een beetje ene aparte tip van ons aan jullie is dat je moet beginnen dicht bij huis. Ongeveer 15 procent van alle backpackers keert terug naar huis vanwege heimwee. Ga daarom eerst naar Lille in Frankrijk. Je kunt daar genieten van de leuke stad en de andere cultuur en mensen. Het lijkt nog wel enigszins om Nederland, maar het is al erg verschillend. Dus als je nog niet zeker weet of backpacken iets voor jou is ga dan eens lekker opstap dichtbij huis. Wil je meer informatie over Lille kijk dan op www.lillefrankrijk.nl.