Wie zitten er eigenlijk achter het merk BackPackMe en wie staan er voor jou klaar als je een vraag hebt? Vandaag zetten we onze salesspecialiste Line in het zonnetje! Ze vertelt ons alles over haar eerste reis en hoe het is om ‘alleen’ te reizen.

#1 Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Mijn favoriete bestemming is zeker Australië! Er zijn veel mooie bestemmingen maar Australië heeft iets speciaals voor mij. Hier ben ik mijn eerste reis begonnen. Het is een (enorm groot) land met zoveel diversiteit en rijk aan de mooiste landschappen. Daarnaast is het gemakkelijk bereisbaar en helemaal ingericht op het backpacken. Je reist er gemakkelijk rond en er is enorm veel te doen. Leer surfen, ga duiken, huur een camper!

 

#2 Heb je weleens alleen gereisd? En was dat niet spannend?

Ik heb mijn eerste verre reis naar Australië en Zuid-Oost Azië samen gemaakt. Later na mijn afstuderen wilde ik graag terug en ben ik alleen voor een jaar naar o.a. Australië gegaan. Je maakt zo gemakkelijk contact dat alle zorgen die ik van te voren had eigenlijk al gelijk wegvielen. Ik heb zoveel leuke mensen ontmoet tijdens mijn reis, waarvan ik met sommige nog steeds goed contact heb. Het is zeker spannend om alleen te gaan, maar zo’n ervaring maakt je echt rijker!

 

#3 Maak je makkelijk contact met andere reizigers?

Jazeker! Iedereen is daar met dezelfde reden en dat is een geweldige tijd hebben én nieuwe mensen leren kennen. In hostels verblijven voornamelijk backpackers en dit is dan ook de ideale manier om mensen te ontmoeten! Vind je het toch té spannend boek dan een trip aan de begin van jouw reis waarbij je met een groep een tijdje doorbrengt. Hoe groot Australie of Zuid-Oost Azië ook zijn: het is grappig om te zien dat je best vaak dezelfde mensen tegenkomt als je ongeveer dezelfde route volgt.

 

#4 Welke bestemming staat bovenaan je bucketlist en waarom?

Nieuw-Zeeland staat hoog op mijn lijstje! Dit land heb ik destijds overgeslagen, omdat ik goedkoper kon reizen in Azië maar hier heb ik stiekem wel een beetje spijt van. Het land van de extreme sporten en prachtige landschappen! Als je naar foto’s van dit land kijkt, kun je niet anders dan enthousiast worden!

 

#5 Welke tip wil jij geven aan iemand die voor de eerste keer voor een langere tijd naar het buitenland gaat?

Bereid je goed voor en weet dat andere backpackers net zoals jou alleen gaan en het spannend vinden. Verder zou ik het aanraden om een Luxe startpakket te boeken, vooral als je ook wilt gaan werken. Op deze manier regel je alle belangrijke zaken de eerste week en is het een ervaring om nooit te vergeten door alle leuke activiteiten die je onderneemt met andere reizigers. Kortom: gewoon doen!