De must see’s van Australië

Australië is een enorm, prachtig land. Vandaar dat veel backpackers er ook voor kiezen om minstens een paar maanden op dit grote eiland te vertoeven. Er zijn namelijk heel veel verschillende dingen te ontdekken en plekken om te bezoeken. Maar wat zijn nou de absolute must see’s?

Natuurlijk kan Sydney met haar iconische bezienswaardigheden niet ontbreken in deze lijst. In Sydney zijn vele prachtige stranden te vinden (zoals je kunt lezen in dit artikel), en natuurlijk moet je langs de Harbour Bridge, het Sydney Opera House en de Sydney Tower. Verder zijn er veel kleine eilandjes in de wateren van Sydney te vinden, elk met hun eigen verhaal en charme.

Een iets groter eiland dat naast Queensland ligt is Magnetic Island. Op dit eiland kun je een koala hiking tour doen! Magnetic Island is namelijk de vestigingsplaats van Bungalow Bay Koala Village. Hier kun je, naast koala’s, ook nog een heleboel andere dingen vinden. Je kunt zelfs met dieren zoals, hagedissen, slangen en natuurlijk de koala’s op de foto! Zo’n spectaculaire foto kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een reis door Australië.

Wanneer je naast de dieren op het land, ook nog de dieren beneden zeeniveau wilt bekijken, moet je zeker naar het Great Barrier Reef. Niet alleen zie je hier prachtige uitzichten over de oceaan, je kunt er ook fantastisch snorkelen en duiken. Je kunt hiervoor tours boeken waarbij je met een boot naar de beste plekken gebracht wordt, beginnende in Cairns. Cairns is daarnaast sowieso een fijne plek voor backpackers, met mooie stranden en gezellige parken waar je mag barbecueën.

Een andere plek die je zeker niet moet overslaan in Queensland is Fraser Island. Dit is het grootste zandeiland ter wereld, en een supergave plek om met een jeep over heen te touren! Ga samen met andere backpackers per jeep de uitgerekte stranden ontdekken en ga op zoek naar dingo’s! Daarnaast kun je er ook voor kiezen om te gaan walvis spotten wanneer je op Fraser Island bent. Dit is namelijk de beste plek in Australië voor deze activiteit.

Als je zelf of samen met andere reizigers in staat bent een auto te huren, maak dan zeker een rit langs Great Ocean Road in Victoria. Dit is de mooiste kustweg van het land en je kunt tijdens de rit een heleboel mooie dingen zien. Één van de dingen die je niet moet overslaan, zijn de 12 Apostles: gigantische rotsen die boven de zee uit komen (te zien op bovenstaande afbeelding). Zeker met zonsop- en zonsondergang is dit een fantastische plek om een pauze te maken tijdens jouw Great Ocean Drive.

Aan het einde van de Great Ocean Road vind je ten slotte het Grampians National Park. Dit is een enorm groot natuurreservaat waar je gave routes kunt hiken en kunt kamperen. Zorg er voor dat je stevige bergschoenen meeneemt, dan kun je met een gerust hart dit grote natuurpark verkennen.

Natuurlijk zijn er nog honderden andere must visits tijdens het backpacken in Australië te vinden! Heb je zelf dan tips? Laat deze dan zeker achter op onze BackPackMe Facebookpagina en deel jouw must see’s met andere toekomstige backpackers of Au Pairs in Australië!