Het leven in Australie is de afgelopen jaren voor ons Europeanen alsmaar duurder geworden. Voor iedere honderd Australische dollar die je pint worden er immers meer en meer euro’s van je rekening afgeschreven. Helaas geen goed nieuws voor ons als backpackers en backpack fanaten. Want uiteraard moeten wij goed op onze portomonee passen om toch zoveel mogelijk te kunnen doen en zo lang mogelijk weg te blijven. Daarom hebben we hier 10 tips voor budget management voor backpacken in Australië.

10 budget tips Backpacken Australië:

  1. Eet gezamelijk, maak samen met vrienden in een hostel of bij iemand thuis je eten klaar. Zo kun je de kosten van het eten delen. Let ook goed op bij de boodschappen! Zo is kip is in Australië veel duurder dan in Nederland en kun je beter biefstuk of kangaroo kopen.
  2. Toch uiteten? Kies dan voor barren en restaurants als Scruffy Murphy’s hier kun je gezellig eten en heb je keuze uit meerdere gerechten voor onder de 9 dollar.
  3. Slaap op een ‘dorm room’ in backpackers hostels met meerdere mensen op één kamer, met meer mensen een kamer delen betekend automatisch ook goedkoper! Je kunt ook kiezen voor hostels buiten de binnen steden.
  4. Ga aan het werk, zeker in de steden als Sydney & Melbourne zijn makelijker baantjes te vinden, zorg dat je alvast wat geld opzij zet voor tijdens het reizen. Je vind vaak in hostels of via bijvoorbeeld de aangeboden hulp bij startpakketen snel werk!
  5. Ga werken op een boerderij, er word op veel boerderijen werk aangeboden aan backpackers. Je kunt hiermee zelfs het recht verdienen op een 2e working holiday visum!
  6. Vergeet niet je belastinggeld terug te vragen, dit komt iets later maar is zonde om te laten liggen! Je hebt namelijk als buitenlandse arbeider recht op teruggave van de belasting die de werkgever namens jou betaald! Taxback verzorg op no cure no pay basis jouw teruggave!
  7. Blijf niet te lang in de grote steden als je niet werkt, het leven in de grotere steden is veel duurder dan daarbuiten. Dus bespaar jezelf veel geld door hier lang te blijven hangen.
  8. Verplaats je per bus of gezamenlijk in een auto of camper. In veel hostels hangen briefjes op een prikbord waarop wordt gezocht naar medereizigers. Zo kun je het benzinegeld delen en ook nog leuke mensen leren kennen, win-win dus!
  9. Niemand weet het beter dan je mede backpackers, vraag altijd tips over accommodatie en reizen aan andere backpackers!
  10. Doe mee met Trivial Pursuit-, bingo- en “crab races”-avonden in hostels en kroegen en win mooie prijzen (vaak worden er complete trips weggegeven). Denk aan zeiltochten, duikcursussen, gratis onderdak in hostels of supermarkt vouchers.

 

Natuurlijk kun je verder ook altijd bij ons terecht voor tips and tricks van onze medewerkers en kies je voor een startpakket dan krijg je hulp en service bij het vinden van een baan!

Neem gerust contact op, wij helpen je graag!