Reisverzekering en Annuleringsverzekering voor Backpackers

Ga je voor een langere tijd op reis? Wil je ook gaan werken, stagelopen of backpacken in het buitenland? Dan zijn de standaard reisverzekeringen niet geschikt. Hieronder vind je meer informatie over een goede reisverzekering en annuleringsverzekering voor backpackers.  

Reisverzekering voor backpackers

Reis jij met een Working Holiday Visum naar Australië of Nieuw-Zeeland en ben je van plan daar te gaan backpacken, stagelopen of werken? Dan ben je verplicht om goed verzekerd te zijn! Veel reguliere (reis)verzekeringen zijn niet meer toereikend voor werk of een stage in het buitenland.

Onderstaande verzekeringen zijn essentieel én verplicht als je op een Working Holiday Visum reist. Zorg er dus voor dat jouw verzekering in orde is wanneer je in het vliegtuig stapt!

Aansprakelijkheidsverzekering

Je aansprakelijkheidsverzekering dient geldig te zijn in het buitenland. De werkgever in het buitenland is vaak niet verplicht zich te verzekeren voor een werknemer of stagiaire. Werk jij in het buitenland en maak jij per ongeluk de printer kapot, dan zijn deze kosten door jou veroorzaakt en dien jij deze te betalen. Met een goede aansprakelijkheidsverzekering voorkom je dergelijke hoge kosten.

BackPackMe heeft met Covered Abroad een verzekering uitgekozen die speciaal voor backpacken, stagelopen of werken in het buitenland een aansprakelijkheidsverzekering biedt. Je sluit de verzekering af voor slechts 31 cent per dag dat je in het buitenland verblijft. Je verzekering is volledig digitaal in te zien en aan te passen. Besluit je langer of korter te blijven? Dan pas jij zonder enige moeite je verzekering aan.

Medische verzekering

Let erop dat je een toereikende medische verzekering hebt die geldig is in het buitenland voor jouw doel: stagelopen, werken of backpacken. Houd er rekening mee dat veel Nederlandse verzekeringen de te verzekeren gebeurtenis uitbetalen naar bepalingen in de Nederlandse wet. Dit kan ervoor zorgen dat wanneer een gebeurtenis duurder is in het buitenland, jij het verschil dient te betalen tussen het vergoede bedrag en het te betalen bedrag. De medische verzekering van Covered Abroad is toereikend voor bovenstaande doelen in het buitenland. Sluit je verzekering gemakkelijk af bij Covered Abroad.

Annuleringsverzekering voor het vliegticket

Via ons vraag je gemakkelijk een ticket-annuleringsverzekering aan. Het kan altijd zo zijn dat je thuissituatie verandert, waardoor jij je vlucht moet annuleren of  aanpassen. Door onze flexibele vliegtickets kun je in de meeste gevallen je ticket op zijn minst één keer gratis wijzigen. En mocht het zo zijn dat je onverhoopt je vlucht moet annuleren, dan is het wel zo handig dat je een goede annuleringsverzekering hebt afgesloten.

Wanneer jij bij ons een vliegticket-aanvraag doet, kun je meteen aangeven of je geïnteresseerd bent in een annuleringsverzekering. Zo kunnen we je tijdig op de hoogte stellen van de verzekeringsvoorwaarden en de kosten van de af te sluiten polis. Je kunt ook na het boeken van het vliegticket zelf de annuleringsverzekering afsluiten.

Waarom een ticket-annuleringsverzekering afsluiten?

  • Voor en tijdens de reis bent je gedekt voor annuleringskosten
  • Je kunt direct en altijd terecht bij de alarmcentrale
  • De annuleringsverzekering kost maximaal 30 euro voor een ticket buiten Europa
  • Wanneer je je bus-, boot- of treintickets al hebt geboekt, kun je deze tickets meeverzekeren

De annuleringsverzekering sluit je direct na het boeken van je vliegticket af. Zo worden je onnodig hoge kosten bespaard bij een plotselinge annulering van het ticket. Wacht dus niet te lang en zorg ervoor dat jij goed verzekerd op reis gaat!