Wat mag je niet missen wanneer je door Nieuw-Zeeland reist? Het advies is natuurlijk afhankelijk van de duur van je reis, maar met deze tips wordt jouw reis er één om nooit te vergeten.

Natuurlijk is iedereen een ander soort luxe gewend tijdens het reizen, maar Nieuw-Zeeland is eigenlijk echt een backpackland. Koop een backpack of stof je oude backpack af: het is tijd om op ontdekkingsreis te gaan!

Je kunt op vele manieren reizen door Nieuw-Zeeland. Zo heb je de hop-on-hop-off-bussen van Stray, de ideale manier van reizen wanneer je niet veel tijd hebt en toch veel wilt zien. Het nadeel is dat je route vaststaat, het  voordeel is dat je vaak ’s nachts reist en overdag veel kunt zien. Je bepaalt daarbij zelf hoe lang je ergens verblijft en wanneer je weer doorreist.

Het ultieme geluksgevoel krijg je volgens ons door ’s morgens op de DOC’s van Nieuw-Zeeland wakker te worden en te genieten van de ultieme schoonheid van het land. Op deze DOC’s kom je alleen door er zelf naartoe te rijden. Wat wij aanraden? Een auto of busje huren op locatie en eropuit gaan, bijvoorbeeld een van de stoere graffitibusjes van Escape. Alleen zo kom je op de  verborgen en minder toeristische plekjes. En zeg nu zelf, wat is mooier dan onderweg je favoriete muziek te draaien en je reis voort te zetten waar en wanneer jij dit zelf wilt?

Waar je volgens ons naartoe moet

 • Akaroa
  Ten zuiden van Christchurch ligt het mooie Akaroa. Dit kleine dorpje is een Frans-Britse nederzetting, gelegen in het hart van een oude non-actieve vulkaan. Hier vind je prachtige terrasjes, koloniale gebouwen en gezellige bed & breakfasts waar je tegen een schappelijke prijs kunt verblijven. De baaien om het plaatsje heen maken dit een absolute must see!
 • Doubtful sound
  Iedereen kent Milford Sound van de mythische verhalen en ongelooflijk mooie foto’s. Net iets minder toeristisch is Doubtful Sound. Dit is naar onze mening een van de meest magische plekken ter wereld. Een wereldberoemde scène uit The Lord of the Rings werd hier opgenomen op de Anduin-rivier. Verder is dit is ook een geweldige spot om dolfijnen te zien en te kajakken.
 • Dunedin
  Heb je behoefte aan een nacht in een goed bed en warme douches? Verblijf dan in hostel Hogwartz in Dunedin. De naam zegt het al, je waant je hier in de wereld van Harry Potter himself. Dunedin is bovendien een leuke studentenstad om even uit te rusten na vele kilometers afgelegd te hebben, en lekker te dineren bij een van de vele leuke restaurantjes in het centrum.
 • Westkust van het Zuidereiland
  Heel anders dan de rest van Nieuw-Zeeland is de westkust van het Zuidereiland. Hier vind je de rauwe en ruige kant van Nieuw-Zeeland. Een van de hoogtepunten zijn de gletsjers. Het avontuur is echter niet compleet zonder een drop-off vanuit een helikopter boven op de gletsjer om vervolgens een wandeling te maken die je nooit meer vergeet. Helaas niet gratis, maar wel een fantastische ervaring!
 • Abel Tasmanpark
  Als je een busje hebt, ga dan op zoek naar de DOC gelegen in het Abel Tasmanpark. Een mooiere plek om wakker te worden ga je niet vinden. Het park is immens groot en biedt wandelroutes vanaf 1 uur tot 5 uur. Zoek je eigen privéstrandje om helemaal tot rust te komen en gebruik een van de barbecueplaatsjes om een lekker maal te maken. Het Abel Tasmanpark is een van de plekken die je nooit meer gaat vergeten!
 • Roturua
  Ondanks de zwavellucht die hier nadrukkelijk aanwezig is, mag je deze plek niet overslaan. Roturua is de plek bij uitstek om vulkanische activiteit waar te nemen. Ga naar Hell’s Gate om een indruk te krijgen van modderpoelen van 100°C en therapeutische watervallen. ’s Avonds kun je een van de Maori-theatershows bezichtigen. Vrij toeristisch, maar wel leuk om een keer gezien te hebben. Na een drukke dag relax je in een van de spa’s in Roturua.
 • Auckland’s museum
  Dit zes verdiepingen tellende museum biedt een enorm aanbod aan Nieuw-Zeelandse geschiedenis en cultuur. Geef een vrijwillige bijdrage en wandel uren rond in dit mooie museum. Een ideale plek om meer te leren over de kunst en geschiedenis van de Maori. Verken bovendien de levendige stad en geniet van de gezellige cafés en restaurantjes.

Deze zou blog gemakkelijk nog 20 pagina’s langer kunnen zijn. Feit blijft dat wij geen genoeg kunnen krijgen van Nieuw-Zeeland, maar jij bent degene die jouw eigen reis onvergetelijk maakt. Have fun and enjoy!