Mijn naam is Crissy Bours en ik heb stage gelopen in Perth, Australië. Er gaat geen week voorbij waarin ik niet aan mijn stage Down Under denk; het blijft één van de mooiste periodes uit mijn leven!!

Mijn reis begon met het uitzwaaien van familie op Schiphol. Zo veel gemengde gevoelens: van de ene kant laat je familie en vrienden voor een half jaar achter en van de andere kant wacht er een uitdaging op je aan de andere kant van de wereld. Na het uitzwaaien begon de lange reis naar Australië. Uit ervaring kan ik meedelen dat de keuze voor een vlucht en een airliner een bewuste keuze moet zijn! Mijn vliegreis was comfortabel en het personeel was vriendelijk, iets wat aangenaam is wanneer je een lange reis maakt.

In Perth heb ik mijn stage met veel plezier gedaan én heb ik er in een hostel bij gewerkt. De dagen, weken, maanden vliegen voorbij en voor je het weet is je stage ten einde. Gelukkig had ik een vliegticket geboekt waarvan ik de einddatum makkelijk kon wijzigen door mijn touroperator te e-mailen. Mijn datum werd zelfs gratis gewijzigd. Zo had ik mooi nog twee weken om te reizen en afscheid te nemen van mijn reisvrienden!

Twee jaar later ben ik teruggegaan naar Oceanië, maar dit keer naar Nieuw-Zeeland. Veel van de mensen die ik in Australië tegenkwam, zeiden dat ik echt naar Nieuw-Zeeland moest gaan, omdat het er supermooi is. Ondanks dat ik een supertijd heb gehad in Australië, is de reis naar Nieuw-Zeeland de mooiste en meest onvergetelijke reis geweest die ik ooit heb gemaakt. Nieuw-Zeeland is puur, ontzettend makkelijk bereisbaar, adembenemend en enorm avontuurlijk.

Beide landen hebben charme en kiezen tussen de twee zou ik niet kunnen. Mijn raad aan alle toekomstige backpackers: Buy a ticket and go! Tijdens het reizen ontdek je wie je bent én wie je graag wilt zijn. Boek dan meteen even een goed en flexibel vliegticket, want als je toch gratis je datum kan wijzigen, waarom dan niet nog een paar weken langer blijven?