Werken in Nieuw-Zeeland

Backpacken in Nieuw-Zeeland is een onwijs mooie ervaring. Om je ervaring compleet te maken en zo veel mogelijk te kunnen zien en doen, kun je tijdens je reis gaan werken in Nieuw-Zeeland. We informeren je graag over een Working Holiday Visum, tips om snel een baan te vinden en belastingen die gelden voor Nieuw-Zeeland.

Working Holiday Visum

Het is met je Working Holiday Visum namelijk mogelijk om een baantje te zoeken en maximaal 6 aaneengesloten maanden bij één bedrijf te werken. Daarna kun je eventueel kijken naar een nieuw baantje bij een ander bedrijf. Het is bij een Working Holiday Visum wel zo dat het reizen de hoofdreden van je bezoek aan Nieuw-Zeeland dient te zijn. Vaak krijg je het minimumloon betaalt (of meer) voor je bijbaan, maar bij sommige baantjes kan het zijn dat enkel je kost en inwoning gedekt worden door het bedrijf. Het gemiddelde salaris in Nieuw-Zeeland ligt tussen de 400 en 600 NZD per week. 

Zo kom nog makkelijker aan een baantje

Om makkelijker aan een baantje te komen, bieden de startpakketten van BackPackMe de mogelijkheid om gebruikt te maken van de trainingen, informatie en netwerken van onze partner op locatie. Vervolgens kun je er zelf op uit gaan en bij bedrijven binnenlopen. In Nieuw-Zeeland is er veel afwisseling in personeel, waardoor je vaak snel een bijbaan kunt vinden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een call center, een koffiebar of een restaurant. Daarnaast kun je ook op een boerderij gaan werken om schapen te scheren of paarden te verzorgen. De mogelijkheden zijn erg divers.

Een juiste Engelse taalbeheersing is van belang tijdens het zoeken van werk in Nieuw-Zeeland. Een Engelse taalcursus is aan te raden wanneer je nog twijfels hebt over je taalniveau en kennis. Wij adviseren je om via Information Planet te kijken naar de mogelijkheden. Deze organisatie heeft veel kennis over Nieuw-Zeeland en een ruim aanbod aan verschillende scholen en locaties. Zij kijken samen met jou naar de best passende oplossing voor jouw reis! Behalve werken in Nieuw-Zeeland, is het ook mogelijk om Au Pair in Nieuw-Zeeland te worden. De organisatie Travel Active heeft jarenlange ervaring in het organiseren van Au Pair programma’s in het buitenland.

Belastingteruggave in Nieuw-Zeeland

Werk je in Nieuw-Zeeland, dan zul je belasting moeten betalen, waarover je gelukkig in de meeste gevallen ook belastingteruggave van ontvangt. Om te mogen werken in Nieuw-Zeeland heb je naast je geldige Working Holiday Visum ook een tax number nodig (IRD number). Dit kun je eenvoudig online aanvragen www.ird.govt.nz. Je hoeft het niet per se al voor vertrek aan te vragen; het kan ook prima als je op de bestemming bent.

Wanneer je belasting betaalt, is het gelukkig in de meeste gevallen ook mogelijk om (een deel van) je belasting terug te vragen. Dit kan op het eind van het financielë jaar, vanaf juni of wanneer je het land weer verlaat. Het terugvragen van belasting kan lastig zijn en wellicht heb je hier hulp bij nodig. Wij werken samen met een partner voor het terugvragen van belasting: Taxback. Via onze Facebookpagina kun je jouw gegevens invullen. Taxback zal dan contact met je opnemen om je belastingteruggave in te vullen. Je betaalt hiervoor een vast bedrag of een percentage van je teruggave, maar zo weet je wel zeker dat je aanvraag goed gaat en hou jij tijd over om mooie dingen te zien en ondernemen.

Taxback Nieuw-Zeeland