Benieuwd naar welke handige apps jij voor en tijdens je backpackavontuur zeker niet kunt missen op je telefoon? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet. Ze helpen je met het vinden van een hostel, zorgen ervoor dat jij niet langer verdwaalt en brengen je afgelegde reis mooi in kaart. We hebben het over de super praktische apps: Hostelworld, Maps.me en Polarsteps. Wanneer je ze hebt ontdekt, kun je niet meer zonder, geloof ons ;)!

Hostelworld App

De meeste betrouwbare app voor hostelboekingen Hostelworld, ben je elke nacht verzekerd van accommodatie! Met de gratis app kun je een bed of eigen kamer boeken in een van de 33.000 hostels ter wereld. Vooraf aan je reis kun je namelijk al een aantal hostels vastzetten waar je wilt verblijven. Ook op locatie en onderweg kun je gemakkelijk met de app een hostel reserveren dat op dat moment dichtbij in de buurt is. Je zoekt op stad en datum of gebruikt je locatie om een hostel in de buurt te vinden. Vervolgens krijg je een overzicht van beschikbare hostels, waarvan je de locatie, foto’s en beoordelingen kunt bekijken en eventueel kan filteren op prijs en accommodatie. Je kunt de accommodatie die aan jouw wensen voldoet op een veilige manier boeken in slechts twee stappen. Wanneer je toch verder wilt trekken of het geboekte hostel niet haalt, kun je met een druk op de knop de boeking annuleren.

MAPS.ME App

Deze handige app geeft jou de mogelijkheid om online kaarten te downloaden die je offline kunt gebruiken. En dat voor niets! Je kent het wel, je bent op pad en je data vliegt er doorheen wanneer je navigeert met je telefoon, en in het buitenland komt er helemaal een duur prijskaartje aan te hangen. Met MAPS.ME hoef je enkel de kaarten te downloaden en kun je offline kaartlezen zonder navigatie. Daarnaast is de app super snel, kan hij overal gebruikt worden en is hij zeer gedetailleerd. Met deze app hoef je niet bang te zijn om te verdwalen: het werkt overal!

Polarsteps App

Polarsteps is de app die voor jou letterlijk in kaart brengt waar je bent geweest en als het ware een reisblog voor je maakt. Op basis van GPS-locatie kan de route van een backpacker of avontuurlijke reiziger bijgehouden worden, waarbij je ook de mogelijkheid hebt om tussentijds tekst en foto’s aan jouw reisverslag toe te voegen. Jij, maar ook de thuisblijvers, kunnen op deze manier jouw mooie reis tot op de voet volgen.Wanneer je zoveel hebt gezien, kan het zijn dat je niet alles meer weet waar je bent geweest. Met Polarsteps kun je jouw reis compleet herbeleven! De app volgt je, zelfs wanneer je offline bent, verbruikt weinig batterij, controleert volledige privacy en is makkelijk te gebruiken.