Bankrekening openen in het Buitenland

Veel backpackers gaan tijdens hun tijd in Australië of Nieuw-Zeeland op zoek naar een bijbaantje. Zo verdien je wat bij om zo lang mogelijk op reis te kunnen. Het is echter vaak zo dat je een bankrekening in het buitenland moet openen om je salaris te kunnen ontvangen.

241px-ANZ-brand.svg

Vandaar dat we een samenwerking zijn aangegaan met ANZ, een vooraanstaande bank met wereldwijd meer dan tien miljoen klanten, met Australië als grootste markt. Bij ANZ kun je voorafgaand aan je reis kosteloos een rekening in Australië of Nieuw-Zeeland openen! Kijk op Information Planet en vraag jouw bankrekening binnen enkele minuten gratis aan. Zo gemakkelijk is het openen van een bankrekening in het buitenland!

Bankvoorwaarden

Zorg dat je de bankvoorwaarden correct en volledig invult! Het visum type waar de meeste backpackers mee op reis gaan is het Working Holiday Visum. In de aanvraag wordt gevraagd naar waar je gaat studeren en bij welke universiteit. Je kunt hier ‘non applicable’ invullen. Onderaan de vragenlijst staat ‘Office’, ook hier vul je ‘non applicable’ in. Bij de datums die je in het document moet invullen moet je even opletten: er hoeven géén streepjes tussen de dag, maand en het jaar. Om een bankrekening te openen moet je 16 jaar of ouder zijn, momenteel in Europa wonen en van plan zijn binnen één jaar naar Australië of Nieuw-Zeeland te vertrekken.

Bankpas ophalen in het buitenland

Na aankomst op de bestemming ga je binnen zes weken naar de dichtstbijzijnde partnerlocatie van Information Planet of een ANZ bankvestiging om jouw bankpas op te halen. Zorg dat je je dan kunt identificeren en jouw adres- en contactgegevens in Australië of Nieuw-Zeeland kunt verstrekken. Aangezien je tijdens het backpacken vaak geen vastadres hebt, kun je een postadres opgeven. Wanneer je een startpakket bij ons afneemt, helpen wij je hiermee!

Na deze simpele stappen ben jij in het bezit van bankrekening in het buitenland! Zo hoef je dit niet nog op locatie te regelen, maar kun je je al vanuit thuis registreren bij ANZ. Zo kun je dus ook al eerder geld op je rekening zetten en bij aankomst in het buitenland meteen beginnen met jouw backpack avontuur!

 

Creditcardlogo

Wil je naast een gewone bankpas ook een creditcard aanvragen voor eventuele (grote) aankopen zoals vliegtickets, hotelrekeningen of andere aankopen op plekken waar je niet met een gewone bankpas kan afrekenen? Vraag dan een Visa World Card aan en betaal gemakkelijk en veilig jouw aankopen, die vervolgens ook nog eens tot zes maanden verzekerd zijn tegen verlies, schade en diefstal.

Heb je vragen over het openen van een bankrekening in het buitenland of hulp nodig bij het invullen van de benodigde gegevens? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.