De nobele backpacker heeft al jaren op oogst- en plukbanen kunnen rekenen, als een betrouwbare inkomstenbron of als een stevig back-up plan voor wanneer dingen niet gaan zoals ze moeten. De afgelopen jaren is dit soort werk nog populairder geworden, aangezien het Australian Immigration Departmentnu een visumverlenging van twaalf maanden mogelijk maakt voor reizigers die drie of meer maanden in bepaalde regio’s in Australië werken.

Oogstwerk is in iedere staat beschikbaar, en als je het goed plant en rekening houdt met de seizoenen, is het een goede manier om rond te reizen en intussen geld te verdienen. Klik hier om een Australische Oogstkalender te kunnen bekijken.

Oogsten, plukken en verpakken is op het platteland een goede manier om snel geld te verdienen en het langzaam uit te geven – wat in steden doorgaans moeilijker is. Het loon is echter niet gegarandeerd, aangezien je vaak ‘per stuk’ betaald zal worden: dat wil zeggen, per emmer, krat of lading. Hoeveel je verdient, hangt er dus vanaf hoe snel je bent, hoe het weer is en hoeveel er van het gewas aanwezig is. Daarnaast zijn ook werkuren vaak niet gegarandeerd. Wanneer het weer slecht is, de oogst uitzonderlijk vroeg of laat is of er te veel werkers zijn, kan dat betekenen dat er minder werk is dan verwacht.

Het leven van een fruitplukker kan avontuurlijk zijn, maar is alleen geschikt voor wie stevig in zijn schoenen staat. Wees erop voorbereid dat er ‘hard yakka’nodig kan zijn: het werk zal vaak fysiek zijn, en soms uitzonderlijk vermoeiend. De werkdagen duren vaak van zonsopgang tot zonsondergang. Daarnaast liggen veel boerderijen afgezonderd, dus reken er niet op dat je op zondagochtend even koffie kunt gaan halen bij een café om de hoek! Landerijen liggen soms uren rijden van de dichtstbijzijnde stad, dus bereid je voor op een leven in ‘the middle of nowhere’.

Boerderij- en oogstwerk brengt je naar kleine, afgelegen stadjes. Natuurlijk werk je met andere reizigers, maar je zult ongetwijfeld ook de nodige lokale Aussies ontmoeten, met wie je zeker fantastische tijden zult beleven waaraan je prachtige herinneringen over zult houden.

Oogstbanen in Australië vinden

Om pluk- en oogstbaantjes in Australië te vinden, ga je naar Bckpacker.com. For fruit picking australia go to bckpacker.com