Australië is enorm groot en er zijn dan ook verschillende grote steden die je kunt bezoeken. Hoewel het niet de hoofdstad is, denken veel mensen gelijk aan Sydney wanneer ze Australië horen. Het is immers wel het grootste stedelijke gebied van het land! Sydney ligt aan de oostkust van Australië en is een stad waar je zeker geweest moet zijn wanneer je Australië bezoekt. Bekende toeristische trekpleisters zijn bijvoorbeeld het Sydney Opera House en de Harbour Bridge. Alhoewel de stad erg stedelijk is en het een skyline heeft met vele flatgebouwen, is een andere bekende hotspot van Sydney het Bondi Beach. Wanneer je echter niet tussen de duizenden toeristen wil zitten, hebben wij vandaag een lijst voor je met de mooiste, geheime stranden van Sydney!

Tussen Vaucluse en Kings Cross vind je het Redleaf strand. Het is een klein beetje verstopt, maar wanneer je tussen het groen een trap naar beneden vindt heb je het strand gevonden! Aan dit stille strand ligt een steiger waar je heerlijk kunt zitten en genieten van de rust. Dat is heel bijzonder in Sydney dus dit strandje is zeker een must-visit!

Een ander prachtig strand is Store Beach. Dit strand is alleen bereikbaar via het water en dus ben je ervan verzekerd dat je op een heerlijk rustige plek zult uitkomen! In Manly kun je een kajak huren en daarmee binnen drie kwartier op dit geheime strand arriveren. Het is een perfecte plek om te relaxen samen met vrienden, of gewoon alleen! Vergeet geen eten, drinken en zonnebrand mee te nemen!

Wil je een niet al te toeristisch strand bezoeken, maar ondertussen wel genieten van de indrukwekkende skyline van Sydney? Bezoek dan zeker Milk Beach! Dit is een heel klein strandje achter de wijk Vaucluse. Het ligt een beetje afgelegen van de bewoonde wereld, achter het historische Strickland House. Wanneer je het eenmaal hebt gevonden zul je versteld staan van de rust die er hangt. Dus neem je handdoekje mee, ga op Milk Beach liggen en geniet van een afstand van het centrum van Sydney!

Nog een strand dat vooral bekend is onder de locals van Sydney is Parsley Bay. Ook dit stukje oase ligt in Vaucluse, naast het Nielsen Park. Het is een klein strand dat omringd wordt door rotsen en bebossing en over het water loopt een oude brug. Je waant je op Parsley Bay echt even weg van de bewoonde wereld en het is er nooit echt druk. Af en toe zie je er mensen uit de buurt genieten van de rust, maar het kan ook zo zijn dat jij heel even je eigen privé strand hebt!

Een heel bekende baai in Sydney is Felix Bay. Wat veel mensen (toeristen) echter niet weten, is dat er een klein stuk strand verstopt is waar haast geen bezoekers komen! Wanneer je bij Royal Prince Edward Yacht Club een smal pad aan de linkerkant van de club neemt komt je bij Lady Martins Beach. Niet alleen is het er heerlijk rustig, je hebt ook een mooi uitzicht over de jachthaven en de mooie woonhuizen die aan het water liggen. Dit strand zorgt er gegarandeerd voor dat jij je even waant in het paradijs!

Deze lijst is slechts een kleine greep van de prachtige, afgezonderde stranden in Sydney! Wij raden je zeker aan om er één (of een paar) te bezoeken, maar ga ook zeker zelf op onderzoek uit. Sydney is mooi en enorm groot, er moeten haast nog wel meer mooie en onontdekte plekjes zijn!