Visum Nieuw-Zeeland

Voordat je kunt beginnen aan jouw avontuur in Nieuw-Zeeland heb je uiteraard eerst een visum nodig. Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie hierover, zodat jij weet welk visum je aan moet vragen!

eVisitor Visum

Wanneer je van plan bent slechts kort te gaan reizen heb je in Nieuw-Zeeland genoeg aan een zogenaamd eVisitor Visum. Deze kun je gratis aanvragen en hiermee kun je binnen een jaar meerdere keren maximaal drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven, als je tussendoor het land maar verlaat. Dit wordt ook wel een re-entry visum genoemd. Je kunt met dit visum echter niet in Nieuw-Zeeland werken, vandaar dat veel backpackers gaan voor een Working Holiday Visa.

Working Holiday Visum

Met het Working Holiday Visum mag je een jaar verblijven én werken in Nieuw-Zeeland. Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Hieronder hebben wij ze voor je op een rijtje gezet

  • Je moet tussen de 18 en 30 jaar oud zijn
  • Je moet een Nederlandse/Belgische nationaliteit hebben
  • Je paspoort moet gedurende je gehele verblijf geldig zijn
  • En ook nog drie maanden tot na je vertrek uit Nieuw-Zeeland
  • Je moet over minstens €2600,- aan reisgeld beschikken
  • Je mag maximaal 6 maanden voor dezelfde werkgever werken
  • Je voldoet aan de gestelde gezondheidseisen en hebt een goede medische verzekering

De Nieuw-Zeelandse regering is erg gefocust op gezondheid en het milieu, vandaar dat je moet voldoen aan de gezondheidseisen en geen eten, drinken of zelfs grondstoffen (zoals zand tussen de zolen van je bergschoenen) mee het land in mag nemen. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet kun je jouw Working Holiday Visa aanvragen voor ongeveer €125,-.

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de verschillende visums die er voor Nieuw-Zeeland beschikbaar zijn, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder, zodat je goed voorbereid aan jouw backpack avontuur kunt beginnen!

Visum Nieuw-Zeeland online aanvragen (eVisitor New Zealand)

Backpacken Nieuw-Zeeland – laatste blogs!