Wie zitten er eigenlijk achter het merk BackPackMe en wie staan er voor jou klaar als je een vraag hebt? Deze keer stellen we 5 vragen aan de online marketeer Mirthe! Mirthe heeft ‘helemaal alleen’ gebackpackt in Maleisië. En daar wilt ze ons graag meer over vertellen door middel van een aantal vragen.

#1 Wat is jouw favoriete bestemming en waarom?

“Mijn favoriete bestemming tot nu toe is Maleisië. Het is een veelzijdig land waar je van alles kunt doen. Van shoppen in de grote, moderne steden tot relaxen op de witte stranden. Van duiken bij prachtige koraalriffen tot hiken in de oudste jungle ter wereld. Van rondtouren op een scootertje tot het bewonderen van street art en het eten van streetfood. Als je van afwisseling houdt is Maleisië zeker een aanrader. Daarnaast is Maleisië multi-cultureel en de bevolking is ontzettend vriendelijk. Bijzonder om te zien hoe zoveel verschillende culturen in vrede met elkaar leven. Daar kan de rest van de wereld nog eens wat van leren. De mensen spreken goed Engels, het openbaar vervoer is uitstekend geregeld en je kunt dit land gemakkelijk bereizen.”

#2 Heb je weleens alleen gereisd en maakte je toen makkelijk contact met andere reizigers?

“Ik ben in mijn eentje vertrokken om te gaan backpacken in Maleisië en dat was geweldig! Ik zou het zo weer doen. Je kan lekker doen waar jezelf zin in hebt en je bucketlist afwerken. Zonder rekening te houden met anderen. Alleen op reis wil niet zeggen dat je daadwerkelijk alleen bent. Samen met jou reizen er nog veel meer mensen alleen. In hostels maak je al snel contact met je kamergenoten of met andere reizigers in de gemeenschappelijke ruimtes. Ik heb tijdens mijn reis ontzettend veel mensen leren kennen uit alle hoeken van de wereld. Ook erg leuk om kennis te maken met andere culturen en om met elkaar reisverhalen uit te wisselen. Met de tips van andere reizigers maak je jouw reis nog specialer! Ik merk dat je veel sneller contact krijgt met mensen als je alleen reist en je staat er zelf ook meer voor open. Je wordt door andere mensen uitgenodigd om samen iets te gaan eten of ergens naartoe te gaan. Ik heb me geen moment alleen gevoeld. Achteraf voel je je ontzettend trots dat je deze uitdaging bent aangegaan en heb je zeker geen spijt.”

#3 Is het niet eng om als meisje alleen te reizen?

“Natuurlijk is het spannend en al veel mensen vinden alles buiten Europa eng. Durf die stap te zetten om alleen te gaan reizen. Bij vertrek is het even een traantje laten en doorbijten, maar eenmaal aangekomen op je droombestemming slaat dit gevoel direct om in blijdschap. In het hostel wordt je goed ontvangen en vergeet je je angsten. Uiteraard moet je altijd waakzaam zijn en geen domme dingen doen. Maar dit spreekt voor zich. Loop dus niet als meisje ’s avonds laat alleen over straat en ontwijk liever steegjes. Ga gezellig met een groepje andere reizigers de omgeving verkennen. Ik raad je ook aan om een bestemming te kiezen waar vrouwen met respect behandeld worden en waar je je dus ook meteen prettig voelt. Ik heb mij tijdens mijn reis slechts één keer onveilig gevoeld toen een man dicht achter mij kwam staan bij het geld pinnen. Het pinautomaat was in dezelfde straat als mijn hostel en ik ben meteen met de andere meiden terug gelopen om mijn geld te droppen en te wachten tot de man uit zicht was. Ik denk dat je als meisje zelf de situatie goed kunt aanvoelen. Als iets niet goed voelt of je hebt wantrouwen, doe het dan niet. Zeg dan ook gewoon nee. Als alleen reizende vrouw krijg je steeds meer zelfvertrouwen, ben je onafhankelijk en weet je steeds beter hoe je in bepaalde situaties moet handelen. We girls run the World!”

#4 Welke bestemming staat bovenaan je bucketlist en waarom?

“Bovenaan mijn bucketlist staat de Filipijnen en ik ben dan ook ontzettend blij dat ik hier binnenkort naar toe ga! Waarom? Ze zeggen dat Filipijnen de mooiste stranden en eilanden van de wereld heeft. Ik ben dan ook echt een zon, zee en strandliefhebber. Ik ga ook zeker een paar mooie duiken maken, waaronder een duik met de grote walvishaaien. De Filipijnen is in vergelijking met andere Aziatische landen nog niet zo toeristisch. Dat spreekt mij aan, want ik vind het leuk om ongerepte natuur te ontdekken en mij te verdiepen in de lokale cultuur. Naast de stranden ben ik ook zeker een paar dagen in de jungle te vinden. Ze hebben mij verteld dat je een zipline op de fiets kunt doen. Hoe gaaf is dat? Je fiets dan op een kabel 45 meter boven de jungle en chocolate hills. ”

#5 Welke tip wil jij geven aan iemand die voor de eerste keer voor een langere tijd naar het buitenland gaat?

“Just go with the flow! Bereid je goed voor en lees je goed in over een bestemming en de cultuur. Zo kom je minder snel  voor (ongewenste) verrassingen te staan. Eenmaal aangekomen op bestemming laat je alles gewoon over je heenkomen. Als je je open en flexibel opstelt, weet ik zeker dat je een geweldige tijd zult beleven!”