Je hebt net je ouders, vriend of vriendin verteld dat je voor langere periode naar het buitenland gaat; dan kan nu het gemakkelijkere gedeelte beginnen. Het plan is om backpackend de wereld te veroveren, maar hoe ga jij dit aanpakken en waar begin je?

  1. Het avontuur start vaak al bij het regelen van je vliegticket. Een stap die wij aanraden niet over te slaan, tenzij je van plan was zwemmend of fietsend te reizen. Iedere backpacker wil graag een flexibel maar toch een voordelig ticket. Je weet nu nog niet hoe je reis eruit gaat zien, wie je ontmoet, met wie je zal reizen en wanneer je precies terug zal keren naar huis. Waarom dan alles al vastzetten? Met een flexibel vliegticket heb je alle vrijheid en kan je dus ook je reis aanpassen aan de gebeurtenissen tijdens je reis. Wellicht ontmoet je een groep mensen met wie je een road trip gaat maken en laat dit niet toe terug te vliegen op de originele vluchtdatum. Met een flexibel vliegticket pas je dit gemakkelijk op locatie aan.
  2. Natuurlijk is je visum ook niet geheel onbelangrijk. Nu je vliegticket geboekt is, weet jij per wanneer je het visum aan kan vragen (namelijk als je in het land aankomt). Wacht niet te lang met het aanvragen van het visum! Let wel op! Met een flexibel vliegticket bepaal je zelf waneer je terug naar huis gaat. Blijf je langer, controleer goed of je visum tot aan het einde van je reis geldig is en niet in de tussentijd verlopen is.
  3. Wij kunnen iedereen aanraden om op locatie deel te nemen aan een gezellige introductieweek. Ben jij erg zelfstandig en regel je het liefst zo veel mogelijk zelf? Dan is het basic startpakket voor Australië of Nieuw-Zeeland ideaal voor jou. Niet meer dan de basics zijn geregeld, zoals een pick-up van het vliegveld naar je accommodatie. Vind je het juist leuk om op locatie meteen mensen te leren kennen, met hen het avontuur aan te gaan, op stap te gaan en samen genieten van de prachtige omgeving? Dan is het luxe startpakket echt iets voor jou. Wie weet ontmoet jij je toekomstige reismaatje al tijdens deze gezellige dagen!
  4. And last but not least: geniet! Tijdens de voorbereidingen van je reis, maar zeker ook op locatie. Je gaat een reis maken die je de rest van je leven zult herinneren, dus maak er iets moois van. Tip: hou een reisdagboek bij. Veel alledaagse ontmoetingen of activiteiten lijken snel gewoon, maar zijn zo bijzonder wanneer je ze later terugleest. Boek je ticket via BackPackMe en je ontvangt meteen een code om jouw online reisdagboek aan te maken met extra opslagruimte.

Have fun and go where the wind takes you!