Wanneer je door Australië gaat reizen is Sydney een stad die je zeker niet moet overslaan. Er is zoveel gaafs te zien in deze bruisende stad! Ondanks dat het leven in Sydney niet goedkoop is heeft de stad ook voor reizigers met een kleiner budget toch vele mogelijkheden. Hieronder vind je een lijst met dingen die je zeker eens moet doen en waarbij je je portemonnee in je backpack kunt laten!

Ga bijvoorbeeld walvissen spotten bij het North Head uitkijkpunt. Naast walvissen kun je bij een juiste timing ook een prachtige zonsondergang vangen met je camera, en dat helemaal voor niks!

Vraag eens rond in je hotel of hostel in Sydney en kijk of je een snorkel set kunt lenen en ga daarmee naar Shelly Beach. Maak een lunchpakketje en ontdek het onderwaterleven. Eventueel met onderwatercamera of je mobiel in verpakking.

Voor een middag relaxen kun je naar Bronte Park. In dit park komen vele jongeren om lekker te hangen, sporten en om met vrienden van een barbecue te genieten. Koop zelf vlees, groente en sauzen in de supermarkt en ga barbecueën op een van de gratis BBQ spots.

Laat Sydney achter en maak de korte reis naar Royal National Park. Dit natuurpark heeft gratis toegang en is prachtig. Er zijn tal van wandelpaden en diverse natuurlijke landschappen te verkennen. er zijn stranden, watervallen en rotsformaties in overvloed!

Bezoek de Royal Botanic Gardens in het centrum van de stad. Check of er rondleidingen zijn, sluit hierbij aan en laat je alles vertellen over de meest prachtige bloemen en planten.

Ga naar de vrijdagavondmarkten in Chinatown. Niet alleen zijn er leuke (en goedkope!) souvenirs te koop, je zult ook je ogen uitkijken tijdens deze drukte in Chinatown.

Neem deel aan een gratis rondleiding in het Contemporary Art Australia museum. Zo doe je tijdens jouw reis ook nog wat culturele kennis op en kun je thuis vertellen wat voor artistieks je allemaal hebt gezien.

Ga naar Bondi Beach en bestudeer hoe de vele surfers de golven en branding trotseren. Je kunt natuurlijk zelf ook kansje wagen! Huur of leen een surfboard en stap eens gewoon op een surfer af! Er zijn vast surfdudes bij die jou een lesje willen geven.

Maak een wandeling rondom het beroemde Sydney Opera House en maak de verplichte selfie met het Opera House op de achtergrond. Dat is er één voor in de fotoboeken!

Er zijn ook vaak stadstours bezig door Sydney. Vaak kun je wel aansluiten en dan krijg je nog eens wat mee over deze grote Australische stad!

Een ander fotomoment beleef je op de Harbour Bridge. Er gingen je natuurlijk vele toeristen voor, maar dat maakt jouw foto niet minder leuk!

Zoals je ziet kun je Sydney ook ontdekken met wat minder budget! Er zijn veel mogelijkheden om een aantal dagen low budget in Sydney te blijven. Ben jij een ervaren Aussie-reiziger en wil je jouw tips met ons delen?

Stuur dan een bericht naar onze Facebookpagina of dit contactformulier. Toekomstige Australie Backpackers zijn vast blij met jouw tips!