Wie zitten er eigenlijk achter het merk BackPackMe en wie staan er voor jou klaar als je een vraag hebt? Vandaag zetten we onze marketingcoördinator Linda in het zonnetje! Ze vertelt ons alles over haar favoriete bestemming, haar fijnste vervoersmiddel tijdens het backpacken en wat nooit ontbreekt in haar bagage! Veel leeslplezier!

#1 Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

“Australië! Dit is mijn favoriete bestemming omdat ik hier een toptijd heb gehad tijdens mijn stageperiode in Sydney en ik heb hier super mooie rondreizen gemaakt. Daarbij ben je vanuit Australië zo op andere idyllische plekken: Fiji, Tasmanië, Indonesië… vanuit Sydney bezocht ik deze prachtige plekken wat de ervaring nog gaver maakte. Mijn favoriete plek in Sydney is Bondi. Ik heb hier een tijdje gewoond en ik vond het heerlijk om naar het strand te lopen, na het werk even uit te waaien en te shoppen in Westfield. De Sushi Train in Westfield werd vaak door mij bezocht en ook Darling Harbour vind ik een top locatie in Sydney voor drinks after work. In Australië vond ik de Whitsunday Islands adembenemend en ook rondrijden in een jeep op Fraser Island vond ik ontzettend gaaf om te doen. Als ik aan Australië terugdenk word ik gelijk weer vrolijk.”

#2 Hoe ziet je leven er als backpacker uit?

“Als Flashpacker: backpacken maar dan wel een beetje luxe 🙂  Ik reis liever met een koffer dan met een backpack op mijn rug. Ik ben heel flexibel: als ik maar op een mooie locatie ben, lekker kan eten en mooie ervaringen opdoe vind ik het al snel prima. Go with the flow vind ik ook heel belangrijk: is het ergens leuk? Dan blijf je langer. Wil je ergens anders naartoe? Dan boek je een busticket en reis je lekker verder. Ik bereid me altijd wel voor voordat ik op reis ga en boek vaak wel een aantal overnachtingen, maar ik stel mijn schema ook gerust bij tijdens mijn reis en als iets toch niet zo geslaagd blijkt te zijn, dan schrap ik het van mijn reisschema en doen we wat anders. Het naar je zin hebben vind ik veel belangrijker dan een aantal sightseeings aftikken op je bucketlist.”

#3 Wat ontbreekt nooit in je bagage?

“Slippers, een bikini, mascara en zonnebrandcrème. Meer heb je niet nodig :)”

#4 Wat vond je het fijnste vervoersmiddel tijdens je backpackreis?

“Met een zeilboot door de Whitsundays: heaven! Om echt van a naar b te komen in Australië de Greyhound bus. Goedkoop en een fijn hop on hop off systeem. Als ik nog een keer naar Australië ga huur ik een auto en ga ik zelf rondrijden.”

#5 Welke tip wil jij geven aan iemand die voor de eerste keer voor een langere tijd naar het buitenland gaat?

“Bepaal wanneer je wilt gaan, waar je naartoe wilt en boek je tickets met een flexibele einddatum. De eerste twee hotelovernachtingen zijn fijn om van tevoren al geboekt te hebben, zodat je even kunt bijkomen van je jetlag en kunt kijken wat je gaat ondernemen. Ga je naar Australië, kies dan zeker voor een stop-over in Azië. Tokyo en Bangkok zijn mijn absolute aanraders. Je bent zo niet hele dagen onderweg en je ziet ook gelijk andere bestemmingen. Laat het verder op je af komen en ga er open in: het is altijd een unieke ervaring!”