Visum Australië

Voor je reis naar Australië is een visum regelen een heel belangrijk onderdeel. Zonder visum kom je het land niet eens binnen. Even goed voor zitten dus!

eVisitor Visum

Wanneer je een redelijk korte reis gaat maken (van drie maanden of korter) kun je met een gratis eVisitor visum Australië binnen. Deze is gemakkelijk via het internet aan te vragen en zorgt ervoor dat jij 3 maanden in Australië mag rondreizen. Er zijn ook toeristenvisums voor een verblijf van zes maanden, maar in onze ervaring willen backpackers vaak ook werken tijdens hun reis en dat is jammer genoeg niet mogelijk op dit type visum. Opzoek naar meer informatie voor een visum aanvragen voor Australië? 

Working Holiday Visum

Wanneer je een lange reis gaat maken kun je dus het beste kiezen voor een Working Holiday Visum. Hiermee mag je een jaar lang in Australië blijven én werken. Er zitten een aantal voorwaarden verbonden aan dit visum:

  • Je moet tussen 18 en 30 jaar oud zijn
  • Je moet een Belgische/Nederlandse nationaliteit hebben
  • Je paspoort moet gedurende je hele verblijf nog geldig zijn
  • En ook nog 6 maanden na je vertrek
  • Je moet over minstens €3000,- aan reisgeld beschikken
  • Je mag maximaal 6 maanden voor dezelfde werkgever werken
  • Je mag maximaal 4 maanden studeren
    (wanneer je bijvoorbeeld een langdurige taalcursus wilt volgen kun je een ELICOS visum aanvragen)

Voldoe jij aan deze voorwaarden? Dan kun je jouw Working Holiday Visa aanvragen! Je kunt deze al op tijd aanvragen, maar hou er rekening mee dat je binnen een jaar nadat je aanvraag is goedgekeurd in Australië moet aankomen, anders vervalt je visum.De kosten van een Working Holiday Visum bedragen ongeveer €320,-, maar dit verandert wel eens.

Meer weten over (het aanvragen van) een visum voor Australië? Neem dan contact met ons op.

Backpacken Australië – laatste blogs!