Wat klinkt er nu beter dan gratis reizen? Wil jij genieten van je reis met de gedachte dat het bijna niets kost? Er zijn heel veel verschillende manieren om dat te doen, maar hieronder staan de beste baantjes voor tijdens je reis!

Werken in een hostel

Hostels zijn vaak op zoek naar mensen die willen werken voor een paar een per dag. Zo kan je achter de balie werken, schoonmaken of koken. Voor het aantal uur dat je werk kun je geld krijgen, maar er is ook een grote kans op een gratis overnachting! Bovendien leer je nieuwe backpackers kennen.

Toeristenattracties

Kijk welke toeristenattractie jij het leukst vindt en vraag of ze nog medewerkers zoeken. Dan heb je de leukste attractie gezien en je verdient er ook nog geld mee! Wie wil dat nu niet?

Engelse les

Geef Engelse les! Heb je altijd al beter les willen geven dan jouw docent op de middelbare school? Dan is dit je kans! Veel landen in Zuid-Amerika en Azië staan te springen als mensen Engelse les kunnen geven. Je verdient niet alleen geld, maar werkt ook nog in een omgeving waarbij je te maken hebt met mensen die je echt waarderen. Een hele bijzondere ervaring dus. Pak het echt proffesioneel aan met een TEFL cerficaat (Teaching English as a Foreign Language)

Barmedewerker

Loop de eerste en beste bar binnen en je zult zien dat de meeste wel openstaan voor een propper, barmedewerker of serveerster. Voornamelijk in de zomermaanden is bijna elke bar wel op zoek naar nieuw personeel. Meestal werk je in de late avonduren, dus houd er rekening mee dat je minder van het land kunt genieten. Wel is het de ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen waarmee je misschien later kan reizen!

Vraag een visum aan!

Houd er rekening mee dat je voor sommige landen een visum moet aanvragen. Met een werkvisum kun je voor een bepaalde periode werken in het buitenland. In Australië is het bijvoorbeeld heel normaal om fruit te plukken voor een extra zakcentje. Ook Au Pair worden in Australië is tegenwoordig erg populair onder jongeren.