Niet voor niets is het backpacken in Azië de laatste jaren erg populair geworden. Azië heeft jou als backpacker alles te bieden en is rijk aan diverse, kleurrijke, veelzijdige, levendige landen. Elk land heeft ieder haar eigen cultuur, gerechten, regels en gewoontes. Onze reisadviseurs zijn er zelf ook geweest en vertellen je graag waarom je naar Azië moet gaan!

Je zult je geen moment vervelen!

Er is zoveel te doen in Azië : van trekkings in de jungle en vrijwilligerswerk met dieren tot aan surfen, duiken en chillen op een onbewoond eiland.  Blauwe zee, stranden, palmbomen en kokosnoten! Het is een compleet andere wereld die je altijd zal weten te verbazen om de unieke cultuur en ruige natuur. Er valt nog genoeg te ontdekken en op sommige plekken zul je de enige reiziger zijn, omdat andere hier nog niet vanaf weten. Elke dag is een nieuw avontuur, een avontuur dat jij zelf bepaalt!

Waar ga je beginnen?

Connect met de locals en verdiep je in de culturen. De plaatselijke bevolking is super gastvrij en vriendelijk. Zij zullen je met alles willen helpen en leiden je graag rond voor de beste avonturen. Verdiep je in de culturen van de Aziatische landen, die voor elk land uniek is. Hieronder vindt je de veelzijdige landen in Zuidoost Azië, Zuid Azië en Oost Azië:

Thailand en Vietnam: twee wonderlijke landen waar veel te beleven en te ontdekken is. Bekijk de blog van Thailand en Vietnam. Daarnaast behoren Indonesië met haar rijke geschiedenis, het relaxte Laos, het wilde Cambodja, het bruisende Maleisië, het moderne Singapore, het levendige Myanmar, en de prachtige Filipijnen tot de landen van Zuidoost Azië. Nepal, in het zuiden van Azië, wat in 2015 getroffen is door een aardbeving, staat open voor toeristen en is deze erg dankbaar! Verder liggen in het zuiden het gigantische India en het ideale backpack land Sri Lanka. Ten slotte de oostkant van Azië, waar de oude, interessante historie van China zich begeeft, Japan zich steeds verder ontwikkeld en rijk is aan een unieke cultuur, waar Taiwan een geweldig land is voor natuurliefhebbers en Zuid-Korea en Mongolië verbazingwekkend toffe bestemmingen zijn voor backpackers. Wist je dat er ook vele mogelijkheden zijn om vrijwilligerswerk in Azië te doen?

Nog een aantal feitjes en tips:

 • Je bent er nooit alleen
  Je hoeft maar opzij te kijken en je zult een backpacker zien. Azië begeeft zich aan backpackers en je zult er waar dan ook eentje zien lopen. Overal zijn leuke mensen te vinden die samen willen reizen en genieten.
 • Cheap, cheaper, cheapest
  De meeste landen in Azië zijn spotgoedkoop. Je bent een paar euro kwijt aan heerlijk eten, een fijne slaapplek en prima openbaar vervoer.
 • Elke dag: korte broeken dag!
  Dat lees je goed! Je hoeft ‘s ochtends niet na te denken over je outfit van de dag: het is er namelijk altijd lekker warm in het grootste deel van Zuidoost-Azië.  De kans is groot dat je elke dag je korte broek aan kan trekken met een paar sandalen eronder!
 • Plan je reis in de juiste seizoenen:
  Het droge- en het regenseizoen is een prima tijd om te reizen. Het is slim om even op te zoeken wanneer de beste reistijden zijn voor de verschillende landen. Zo heb je in de Filipijnen het orkaanseizoen en zijn de maanden april en mei bloedheet in Cambodja: niet zo aangenaam dus. Daarnaast raden we je aan om buiten de maanden juli, augustus en december te vliegen. In deze maanden hebben de meeste mensen vakantie, waardoor de vliegticket prijzen hoger liggen. BackPackMe regelt voor jou de meeste voordelige tickets, ook in deze maanden!
 • Reis buiten de gebaande paden
  Wanneer je buiten de aangegeven paden treedt, zie je vaak de mooiste plekjes van het land. Stippel niet heel je route uit en geniet vooral van je vrijheid. Op deze manier zul je heel wat unieke momenten beleven: laat je verrassen!
 • Neem de tijd!
  Dit is waar het om draait bij backpacken. Plan niet te veel en neem je tijd! Wil je op een bestemming wat langer blijven? Doe dat, want met wie moet je nog meer rekening houden dan jezelf? Het is jouw reis, deel hem in zoals jij dat wilt en pak alle tijd die je nodig hebt om een onvergetelijke tijd te beleven!