Veel reizigers zeggen dat je in minder dan een maand al veel van Nieuw-Zeeland gezien kunt hebben, maar toch zijn er een heleboel backpackers die er minstens een half jaar verblijven! Waarschijnlijk is dit het geval, omdat zowel het noorder- als het zuidereiland van Nieuw-Zeeland heel veel te bieden hebben. In dit artikel lees je dan ook meer over must see’s op beide eilanden, die je zeker niet moet overslaan tijdens jouw backpackavontuur!

Must See’s Noordereiland

Om helemaal in het noorden van Nieuw-Zeeland te beginnen, starten we bij Cape Reinga. Wanneer je vele kilometers over Highway 1 door een zanderig gebied hebt gereden, kom je uiteindelijk bij de vuurtoren van Cape Reinga. Vanaf hier kun je kilometers ver over de zee uitkijken en zie je de Tasman Zee overgaan in de Grote Oceaan. Dit is dé plek om adembenemende vakantiefoto’s te nemen!

Ook vind je in het noorden van Nieuw-Zeeland de Bay of Islands. Dit is een gebied bestaande uit wel 144 eilanden en waar een heerlijk, subtropisch klimaat hangt. Je kunt je hier prima vermaken door cruises of zeiltochten tussen de verschillende eilanden te doen. Ook zijn er genoeg organisaties die boottochten organiseren waarbij je op zoek gaat naar dolfijnen! Natuurlijk hebben veel van deze eilanden ook prachtige stranden. Waar je dankzij de vele zonuren prima kunt vertoeven!

Iets zuidelijker van de Bay of Islands vind je Rotorura. Deze stad staat bekend om de iets minder aantrekkelijke geur die er hangt: die van rotte eieren. Rotorura ligt op een plek met erg veel vulkanische activiteit en waardoor het in de stad en ver daar buiten ruikt naar zwavel. Desondanks is het een gewilde toeristische attractie voor veel reizigers, omdat de vulkanische activiteit ook zorgt voor pruttelende modderpoelen, warmwaterbronnen en hydrathermische meren. Deze ontspannende aspecten van Rotorura samen met de vele invloeden van de Maori’s die je hier vindt, maken het een plek die je zeker moet zien tijdens jouw reis door Nieuw-Zeeland.

In het midden van het noorder eiland vind je Tongariro National Park. Een prachtig natuurreservaat dat bekend staat om de vele wandelroutes die je er kunt doen. Er zijn veel verschillende landschappen te vinden in Tongariro waardoor veel mensen er voor kiezen een hike te doen van meerdere dagen. Wanneer je echter in één dag een prachtige route wilt volgen kun je voor de Tongariro Crossing gaan. Deze route wordt ook wel ‘Finest one-day walk of New-Zealand’ genoemd. In ongeveer 8 uur tijd zie je een heleboel van het fascinerende vulkanische landschap.

Must See’s Zuidereiland

Wanneer je vervolgens over gaat op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland vind je daar bovenin het Abel Tasman National Park. Hoewel dit geen groot park is, zie je hier heel veel moois! Er is veel verschillende bebossing te vinden en tijdens korte wandelingen kom je al langs goudgele stranden, grotten, junglegebieden, rivieren en watervallen. Ook is het omringende water (zowel van de rivieren als de zee) prachtig helderblauw en perfect om te kajakken! In de zee kun je zelfs dolfijnen en zeehonden spotten! Abel Tasman is dus zeker een plek die je bezocht moet hebben tijdens jouw reis door Nieuw-Zeeland.

Een stuk zuidelijker dan Abel Tasman vind je de Frans Jozef Gletsjer. Dit is een populaire Gletsjer waar veel reizigers overheen hiken, wat zorgt voor prachtige uitzichten en gave foto’s! Wanneer je vervolgens iets meer naar het midden van het zuidelijke eiland reist is daar het Aoraki National Park. Daar kun je de beroemde berg Mount Cook vinden. In het park vind je nog heel veel andere bergen, maar de Mount Cook is de hoogste van heel Nieuw-Zeeland! Je kunt bij enkele organisaties een helikoptervlucht boeken waarbij je tussen de bergen doorvliegt en de vele gletsjers kunt bekijken. Je kunt natuurlijk ook zelf een hike maken door de bergen, zorg dan wel voor warme kleren! Uiteraard zijn er in deze bergen ook genoeg mogelijkheden voor verschillende wintersporten. Naast gewoon skiën, kun je je zelfs wagen aan heliskiën!

Een plek waar je een prachtig uitzicht hebt over Mount Cook en de omliggende bergen is Lake Wanaka. Dit is een adembenemende plek met kristalhelder water en een geliefde plek voor backpackers die graag wandelingen maken. Het wordt bijna saai, maar ook Lake Wanaka is een must see wanneer je in Nieuw-Zeeland bent. De prachtige omgeving zorgt voor een prima setting om te hiken, mountainbiken of kajakken. Daarnaast is het er ook een redelijk rustige plek, zeker vergeleken met het nabijgelegen Queenstown. Perfect om even tot rust te komen en de natuur van Nieuw-Zeeland in je op te nemen!

Wanneer je helemaal opgeladen bent na je bezoek aan Wanaka, kun je je weer wagen aan het toeristische Queenstown in het zuiden van het eiland. Doordat een heleboel reizigers hier graag komen is er een levendig stadscentrum met veel restaurants, bars en winkels. Daarnaast is Queenstown ook dé plek voor waaghalzen! Er zijn enorm veel organisaties die extreme sporten aanbieden, enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld wildwaterraften, bungeejumpen, paragliden en skydiven. Wil jij iets avontuurlijks doen, dan ben je in Queenstown op de goede plek.

Dit waren enkele voorbeelden van dingen die je niet moet missen tijdens jouw reis door Nieuw-Zeeland, maar er zijn uiteraard nog vele andere plekken die je kunt bezoeken! Wanneer je zelf nog goede must see’s weet, kun je deze achterlaten op onze Facebookpagina, op die manier kunnen toekomstige backpackers er hun voordeel mee doen.