ervaring-daphne-renne

Lees hier meer over de vluchtervaring van Daphne Renne naar Australië om daar via Stagehuis stage te lopen!

1.    Wat is je naam en hoe oud ben je?
Daphne, ik ben 21 jaar.

2.    Welke studie volg je?
Forensisch Onderzoek aan het Saxion in Enschede.

3.    Waarom heb je gekozen voor een buitenlandse stage?
Omdat ik misschien later ook internationaal werk wil doen en op deze manier mijn Engels wil testen en verbeteren.

4.    Je hebt gekozen voor een stage in Australië. Hoe is dit idee ontstaan?
Ik wilde graag in een Engelstalig land stage lopen. Een andere student was naar Australië geweest en dat leek mij ook wel wat.  Ik heb verre familie in Australië dus ik heb er altijd al heen gewild. Even heb ik nog getwijfeld om naar Nieuw-Zeeland te gaan, maar uiteindelijk is het toch Australië geworden.

5.    De vlucht naar Australië duurt even, heb je de kans gehad om een film te kijken?
Het is inderdaad een aardige zit. Ik had de mazzel dat de stoel naars mij vrij was; hier kon ik dus al mijn spullen dumpen en uitgebreid zitten. Er zit een beeldscherm in de stoel voor je waarmee je films, series en tv kunt kijken, en ook kun je zo muziek luisteren en spelletjes spelen. Er zaten zeker wat goede films tussen, maar te veel om allemaal te kijken. Na 1 à 2 films ben ik het vaak wel zat.

6.    Was er een passagier die erg opviel tijdens je vlucht?
Tijdens de reis naar Hong Kong was er een vrouw die alleen maar aan het slapen was, en een man die de hele reis films heeft gekeken. Van beide snap ik niet hoe je dat de hele reis kunt doen.

7.    Waren maaltijden inclusief tijdens je vlucht? Wat heb je gegeten en was het lekker?
Ja, ik had 2 maaltijden inclusief per vlucht. Ik heb kip met groente en aardappelpuree gegeten, de kip was lekker maar ik hou niet zo van aardappelpuree. En de noedels met kip waren lekker. Verder kregen we tussendoor vaak drinken aangeboden. Dat was ook inclusief.

8.    Wat ga je het meest missen tijdens je stage en waarom?
Ik denk dat ik het het meest ga missen dat je als je thuiskomt van stage, alleen bent en zelf nog moet gaan koken. Ik woon nog thuis dus mijn moeder is er altijd als ik thuiskom en het eten is vaak ook al klaar. Dit worden de momenten dat ik die gezelligheid echt ga missen.

9.    Wat is de gouden tip voor de volgende stagiaires die binnen enkele maanden op het vliegtuig stappen naar Australië?
No worries mate! Ik heb allemaal verhalen gehoord over lange saaie vluchten maar het valt allemaal wel mee. Even film kijken, spelletje spelen, even dutten/slapen en dan weer wat doen. Je bent er zo!