Thailand het land van de glimlach. Het land in Azië is een geliefd backpackland en daar staat wij van BackPackMe niet raar van te kijken. Wij hebben een aantal feitjes van dit prachtige, avontuurlijke land op een rijtje gezet, wat voor jou de redenen zijn om meteen je backpack klaar te maken voor vertrek!

#1 Super cheap

Wanneer je gaat reizen door Thailand, sta je er van te kijken hoe spotgoedkoop dit land is! Ga uit van zo’n 25 euro per dag en je beleeft een toptijd! Een slaapplek zal je nog geen 10 euro per nacht kosten en ook het eten is erg goedkoop! Zelfs aan een lange busreis besteedt je maar een paar euro’s. Kijk wel uit! Doordat je denkt dat alles erg goedkoop is, kun je juist over je budget gaan.

#2 Backpackcultuur

Waar je ook kijk, overal zie je backpackers. Je voelt je niet snel alleen wanneer je aan je avontuur begint. Het lijkt er zelfs op of het hele land afgestemd is op de backpacker, alsof het land er speciaal voor is gemaakt. Vrijheid het je overal en je hoeft niet alles vooraf te plannen: bustickets en excursies zijn overal te regelen. Hostels kun in in de meeste gevallen ook gewoon binnenlopen, dus don’t worry over je slaapplek. Lees ons blog over handige apps, waar we het hebben over hostelworld waarmee je op locatie en onderweg gemakkelijk een hostel kan reserveren dat op dat moment dichtbij in de buurt is

#3 Combineren !

Thailand is perfect te combineren met omringende landen zoals Laos, Cambodja of Myanmar. Elk land heeft zijn eigen cultuur, natuur en fantastische bezienswaardigheden. Zeker de moeite waard dus!

#4 Je ontdekkingsreis eindigt nooit!

Je zult nooit klaar zijn met het ontdekken van al het moois en wonderlijks dat Thailand te bieden heeft. Er zijn nog steeds plekken of voorwerpen waar weinig mensen vanaf weten maar erg bijzonder zijn.

#5 Perfecte combi van natuur, cultuur & feesten

Het land van glimlach: het heeft alles wat je zoekt. Van azuurblauwe zeeën tot groene bergtoppen. Je kunt er ontspannen op het strand en rondtrekken in de bergen. Je waant je in een andere wereld met een rijke cultuur. Ontdek de geschiedenis ervan met de oude tempels. Verder moet je naar de bekende Full Moon Parties gaan waar je de tijd van je leven zult hebben!

#6 Veilig Backpackland

Thailand is een van de veiligste bestemmingen voor backpackers. Het is natuurlijk spannend zo ver weg, maar dit feitje geeft je misschien iets meer vertrouwen en zekerheid! Ook als vrouw zijnde hoef je je geen zorgen te maken. Het kan altijd een keer voorkomen dat iemand je probeert op te lichten, maar voor groot gevaar hoef je niet bang te zijn.

#7 Vriendelijke bevolking

De bevolking is erg vriendelijk en spreekt de Engelse taal op redelijk goed niveau door de snelle ontwikkeling van het land.De mensen zijn hartelijk en zullen je bij alles helpen. Je krijgt er een positieve boost van! Let wel op dat het voor kan komen dat wanneer je een Thaise iets vraagt, deze het verkeerde antwoord kan geven doordat hij geen nee wilt zeggen. Nee zeggen is niet netjes binnen de cultuur van Thailand. Met vrijwilligerswerk in Thailand kun je met uiteenlopende projecten de lokale bevolking een handje helpen!

#8 Heerlijke keuken, jamm..

Probeer de kleurrijke en smaakvolle gerechten uit de Thaise keuken! De straten staan vol met kleine eetkraampjes waar ze de lekkerste hapjes bereiden! Voor een paar euro heb je een heerlijke maaltijd waar je je vingers bij aflikt! En wanneer de rijst even je neus uitkomt, kun je altijd nog bij de westerse restaurantjes terecht.